Overvejer du at skifte til en gasgrill?

Grillsæsonen er over os og det er på tide at du indtager din have, inviterer til middag og får gang i grillen. Er du nybegynder, garvet griller eller bare på udkig efter inspiration til de vigtigste grill accessories, så læs med og bliv klogere.

Hvilken grill skal jeg vælge?

Hvis det er første gang at du skal ind i grillens verden, vil du opleve at det nærmest er en religion. Nogen sværger til kulgrill, mens andre til gasgrill. Uanset hvilken type grill du er til, findes der et hav af muligheder. Nogen mener at gasgrillen er nem at styre og varmer hurtigt op. Lad dig inspirere af de mange modeller her.

Hav det essentielle udstyr på plads til din grill

Det er ingen hemmelighed, at bag den perfekte steak, er en eminent grill og det rette grilludstyr. Du kommer ikke langt med en enkelt tang til at vende steaken på din gasgrill. Læs med, når vi præsenterer de essentielle redskaber til at blive en god grillmester.

Pensler gør forskellen

Når du skal i gang med at forberede din steak og din grill er godt varm, er en pensel guld værd. Penslen hjælper dig med at fordele sauce og andre flydende krydderiblandinger i et jævnt lag på din steak. Vælg en silikonepensel, fordi de kan tåle varme og holder bedre i længden.

Grillpande til småtterierne

Når du skal forberede et helt måltid på din grill og ikke bare en steak, så kan en grillpande være en god ide. Se dig om efter en grillpande, som kan ligge ovenpå grillristen. Når du bruger en grillpande til småtterier som grøntsager, ris eller æg risikerer du ikke at maden falder ned mellem rillerne.

Grillspyd til sprøde overflader

Når du føler dig tryg med din gasgrill, kan du investere i et grillspyd, som virkelig giver din menu et ekstra nøk opad. Med et grillspyd er det kun fantasien der sætter grænser og de fleste moderne grill fungerer fint med et grillspyd, som du kan købe separat.

Brug træ til at give smag

Er du glad for den røgede smag, så kan du eksperimentere med at tilberede og grille dit kød direkte på en træplade. Forskellige træsorter giver hver sin smag, så prøv dig frem og lad naturens egne aromaer sætte sit præg på din steak. Tjek for en sikkerheds skyld med din grillbutik, hvordan du håndterer træ og grill sammen.

Grill din grøntsager til perfektion

Når du griller dine grøntsager, kan du med fordel samle dem i en lille metalkurv med huller i, så væsken fra grøntsagerne kan sive ud, så grøntsagerne får den rette tekstur. Grillede majs er også altid et hit og kræver ikke meget forberedelse.

Stålbørste til rengøring

Rengøring er vigtig for vedligeholdelsen af din gasgrill og du skal finde en solid stålbørste til formålet. En stålbørste er god til at fjerne fedt og andet snavs, som kan være svære at få af grillristen. Du kan finde en masse gode rengøringstips, når du søger på nettet. God rengøring forlænger levetiden på din grill.

Prikken over i’et

Vil du imponere pizzaglade venner, så test en pizzasten. Konceptet med en pizzasten ovenpå grillristen er det samme som med en grillpande. Med en pizzasten kan du for alvor få den optimale, sprøde skorpe. Oplever du at din pizza topping ikke bliver helt færdig, kan du teste med en pizza dome, som cirkulerer og fordeler varmen fra gasgrillen op gennem pizzaen.

Med disse tips i baghånden kan du ikke gå galt i byen og du kan trygt invitere familie og venner over til sæsonens mange grill komsammener.