Tips til renovering af hjemmet

Er du flyttet til et nyt hjem eller vil du bare gerne give dit nuværende et ansigtsløft? Så er der mange måder, du kan gøre det på, der ikke koster alverden. Læs med her og få tips og tricks til, hvordan du kan renovere hjemmet med kun et par få justeringer.

Mal dine radiatorer

Mange hjem er udstyret med en radiator, både lejlighed og hus. Det er meget effektivt, men de kan fylde meget og så er de heller ikke smukke at se på. Der er dog mange måder, som du kan gøre den mere acceptabel at se på. Du kan eksempelvis male den i en farve, som får den til at gå i ét med væggen. På den måde kan du gøre den flottere og få den til at “forsvinde” i væggen. Skal du male din radiator er det vigtigt, at du sørger for at bruge den rigtige maling til metal. De vil ofte have mere glans end almindelig vægmaling. Det kan være svært at male en radiator, fordi der er mange steder, som penslen ikke kan komme ind. Derfor er det godt at bruge en spraymaling, som vil lægge en flot og jævn overflade.

Radiatorskjulere

Har du en stor radiator, som kan være svær at gemme væk og tager for meget fokus? Du kan integrere den i hjemmet ved at købe en radiatorskjuler. Hvis du har en radiator, som er monteret på gulvet, kan du lukke den inde med eksempelvis en trallebænk. Så vil du have masser af plads, til at sætte flotte pynte genstande på den eller sidde på den, som en forlænget vindueskarm. Det er vigtigt at du husker at have lufthuller, så den varme luft fra radiatoren kan komme ud igennem den.

Skift dine dørhåndtag

Det er ikke kun dine radiatorer, som du kan give en tur. Bor du eksempelvis i en gammel bolig med døre fra det sidste århundrede, kan du udskifte dine dørhåndtag. At udskifte sine døre, kan være en dyr affære, hvis det er alle døre, som skal skiftes. Derfor kan du starte ud i det små, ved at skifte alle dine dørhåndtag. Du kan herefter male dine døre i en farve, som matcher væggen. Dette vil give dit hjem et mere elegant udtryk, med en rød tråd igennem stilen. Vil du gerne give dine døre et moderne udtryk, kan du vælge nogle dørhåndtag, der skiller sig mere ud, som eksempelvis kobber.

Matchende stuk og fodlister

Hvis du allerede har renoveret dit hjem og fået malet, kan du toppe den med en flot stuk eller rosetter i loftet. De fleste er lige til at sætte på loftet og findes i mange forskellige varianter og farver. Vil du gerne skabe en kontrast, kan du vælge en stukliste i en anden farve end dit loft eller din væg. Rosetter og stuklister er med til, at give din bolig et mere eksklusivt udtryk.

Sokler giver en flot afslutning

Du kan også få en flot afslutning på dine vægge med en pæn fodliste. Hvis du gerne vil have et ensartet udtryk, så kan du matche den med din stuk. Det giver en helhed på dine vægge. Du kan finde dem i mange forskellige størrelser og varianter, så du kan finde dem, som passer bedst til din bolig. De fleste vælger en, som er lys og matcher væggen, men du kan også vælge en i en anden farve, for at skabe kontrast. En fodliste beskytter væggen, så der lukkes til åbninger mellem væg og trægulv. Derudover er det også med til at skabe en flot finish.