Hvor kan jeg få billig blæk og toner?

Når du har købt en printer melder spørgsmålet sig naturligvis. Hvor kan jeg få billige printerpatroner til min printer?

Blæk og toner behøver ikke nødvendigvis at være dyrt. Men det er ofte, hvis man som forbruger, ikke tænker sig om.

Heldigvis er billigere alternativer til originale blækpatroner lettilgængelige nu, mere end nogensinde.

Disse billigere alternativer går under mange navne:

  • Kompatible patroner
  • Alternativer patroner
  • Uoriginale patroner
  • Ikke-OEM-patroner
  • Kopi patroner

De refererer alle til den samme ting: patroner, der er ikke er produceret af printerproducenterne selv og kan udskifte deres dyre OEM-modstykker.

OEM hvad betyder det?

OEM er et forkortelse for Original Equipment Mfabrikant. OEM-mærker printerverden ville være Brother, HP, Epson, Canon, Dell osv. – dybest set virksomheder, der producerer printere såvel som de printerpatroner og andre forbrugsstoffer, der bruges i printerne. Som forbruger vil du se at OEM-patroner er langt dyre end ikke-OEM-patroner.

Hvor man kan købe de billige patroner?

Der er mange muligheder for at få kompatible printerpatroner, men selvfølgelig er alle kompatible ikke af den samme kvalitet. Så hvordan finder man som forbruger rundt i den jungle af websider, som sælger dem.

Til at starte med, er det en god ide at købe fra en e-mærket webshop, så er man sikker på at man ikke bliver snydt. Dernæst kan du som forbruger kigge på prisen, da man kan købe noget som er for billigt. Det er også en god ide at kigge på anmeldelser af webshoppen. 

Ødelægger kompatible patroner din printer?

Det korte svar er: NEJ. En af de mest almindelige forbrugerproblemer, der forhindrer folk i at bruge kompatible printerpatroner, er bekymringen for, at produkterne ødelægger deres printer. Dette er slet ikke sandt.

De fleste OEM’er siger, at kun OEM-patroner fungerer med din printer som en skræmme taktik. Sandheden er, at de kompatible printerpatroner fungerer lige så godt, som OEM.

Kompatible printerpatroner:

  • Vil virke helt fint med printeren. Tusinder af anmeldelser attesterer dette.
  • Annullerer IKKE printerens garanti. Selvom printerproducenter siger, at din garanti vil være ugyldig, når du bruger kompatible printerpatroner. Lovgivningen er tydelig på dette punkt. Du som forbruger må selv vælge, hvad du bruger i din printer.

Printer kompatible printerpatroner det samme antal sider som originale?

JA absolut! Og nogle gange får du endnu mere – og det er i henhold til kundeanmeldelser. Normalt vil du se, at kompatible printerpatroner med højt udbytte koster mindre end en original patron i standardstørrelse.

Patroner med højt udbytte. Dette er patroner, der indeholder mere blæk eller toner, så de holder længere og printer flere sider sammenlignet med en standardpatron.

Firmware-opdateringer

Mange ​mennesker har skiftet til kompatible printerpatroner, som har presset printerproducenterne. Derfor sender de firmwareopdateringer (som hovedsageligt er printersoftwareopdateringer), der blokerer brugen af​​ kompatible patroner i deres printere.

Hvilket betyder, at hvis du har en kompatible patron i din printer under en firmwareopdatering, er der en chance for, at du ikke kan udskrive mere med denne patron og din printer vil klage over den. Lyder urimeligt, ikke sandt?

Heldigvis er denne en nem løsning. Som tommelfingerregel skal du, hvis du køber en kompatible printerpatroner, deaktivere printerens automatiske opdateringsindstilling. Hvis du slukker for dette, beskytter du din printer og patron mod uønskede firmwareopdateringer.