Ugens tip: Gør det bedre

Kender du det at man føler man går i stå, eller at alle omkring én bare stormer derudaf, og man selv sidder stille? 

Ugens tip handler om altid at huske at man kan blive bedre, hvis det er det man vil. Faktisk findes der online utallige kurser, tilbud og ideer til hvor man kan opnå lige præcis det mål man selv har sat sig for. 

Online kan man nærmest ikke kravle sig igennem for inspirerende citater, memes og historier, nogle gemmer man, måske endda stopper op og funderer over dem et kort øjeblik, ofte scroller man forbi. Men frekvensen for hvor ofte det egentligt forklares HVORDAN man når i mål, er minimal. Der findes utallige misundelsesværdige personer der skildrer deres succeser og farverige liv, men villigheden til at dele de “grimme” sider eller vejen dertil synes mindre, men der findes faktisk undtagelser der bekræfter reglen.

25 år og nedad bakke resten af livet? 

Vore samfund er skruet sammen således at vi helst skal så hurtigt igennem uddannelsessystemet som muligt, og helst med en længerevarende uddannelse. Det medfører at flere og flere sidder som 25 årig og har valgt den retning resten af deres liv skal pejle imod, men også at 90% af al den udvikling, og læring vi modtager derved er noget vi har fået inden vi er 25 år. 

Til sammenligning bliver vi til gengæld ældre og ældre, ja flere i netop den generation spås at blive 100 år (!!), så hvad med de resterende 75 år? Skal vi blot stille os tilfreds med at de første år, hvor vi udvikler krop og socialitet, også er her vi lærer det vi skal kunne, og dermed er det det vi skal tære på resten af livet. Naturligvis kommer erfaringen til herefter, men bør al reel undervisning være slut?

Fremtiden er lig ingen skole? 

Før i tiden kunne man være heldig at få et job eller indgang i sin drømme branche, baseret på ens erhvervserfaring, måske endda bare på ens personlighed, nu kræver det en en lang uddannelse blot at få samtale. Så man kan forstå at de unge lytter, når der prædikes om vigtigheden af en god uddannelse. Men flere har nu fået nok. 

Kombinationen af presset imod de lange uddannelser og forventningen om at det skal gøres så hurtigt som muligt, gør at flere har fået nok. Utallige trends forecasts tyder på at fremtidens skole er skruet sammen på en helt anden måde. For hvor unge før skulle vælge en 4-8 årig uddannelse på en fast institution ser virkeligheden nu ud til at forme sig imod at blive en anden.

Det vælter nemlig frem med online-alternativer til uddannelse, både uddannelser som reel uddannelse, eller som overbygninger/ efteruddannelse. 
Du kan faktisk tage fag på dit drømmestudie i udlandet uden at det koster en formue eller at du er nødt til at rykke teltpælene op, fordi det blot kan gøres online, desuden kan du på den måde sammensætte din egen helt unikke akademiske baggrund. Metoden viser anerkendelse og accept i adskillige brancher, også herhjemme ses en stigning i interesse af de kortere uddannelser og foredrag.  

Panik eller ren glæde? 

Den stigende interesse kan naturligvis skyldes en frygt, for at ende som det vi ofte hører omtalt som “det grå guld” der ikke formåede at holde sig relevante og informeret, og har mistet sit job for tidligt i livet. Men en stor del handler også om at flere bliver færdige så tidligt, at deres liv ikke rigtig er begyndt endnu. For alle med en positiv og sund appetit på livet, vil blive præget og inspireret igennem alle de indtryk de sidenhen møder, det kan unægteligt medføre at man udvikler man sig og nogle gange i en grad hvorpå man må sadle om. 

Man kan lære noget fornuftigt online 

Internettet er faktisk en gave hvis du skal finde gode bud på uddannelser og kurser, også de der ikke kræver at du omstrukturerer hele din hverdag, eller livsretning. For der findes også en masse tilbud til os der bare altid har interesseret sig for et område som man godt kunne tænke sig at nørde lidt, eller dem der mangler konkrete redskaber i sin hverdag eller på arbejdspladsen til at blive endnu bedre. 

Hvadenten du er klar til at tage springe eller ej, så husk at det at blive bedre også kan være at udfordre sig selv i hverdagen, og husk for alt i verden at bevare din nysgerrighed. 
Ugens tip er at blive bedre, fordi vi alle skal huske at vi fortjener det bedste, også af os selv.