Få brandsikret dit hjem og arbejdsplads

Der er mange måder at sikre sit hjem på. En af de mest kendte er tyverialarmen. Men hvad gør du, hvis der udbryder brand? Der er mange måder en brand kan bryde ud på som eksempelvis i køkkenet, når du laver mad eller arbejder i værkstedet når du roder med elektrisk værktøj. Uanset hvad, er det altid en god ide at have brandsikkerhed og kunne sikre sit hjem eller arbejdsplads med en pulverslukker eller et brandtæppe. Men en af de ting, der altid skal være er en førstehjælpskasse.

Hvem kan få brug for en førstehjælpskasse?

Er skaden sket, vil du få brug for en førstehjælpskasse. Dette gælder uanset om du er faldet på din cykel eller om du har fået brandsår på arbejdet. Der er nogle brancher, hvor skader sker hyppigere end andre. I håndværksbranchen er de typiske skader åbne sår og øjenskader. I restaurationsbranchen er det mere brandsår og skader forårsaget af knive, som er hyppige. Går du til en form for ekstremsport vil du også opleve at der forekommer en højere skadefrekvens end sportsgrene, hvor man er mere stillesiddende. Behandlingerne af skader, kan derfor variere meget og derfor er en førstehjælpskasse god at have ved hånden. Den indeholder alt fra sårbehandling til forbindinger og sårsalve.

Ved du hvad en pulverslukker er?

De fleste har hørt om en brandslukker, men ved i virkeligheden ikke noget om dem og hvordan de fungerer. En pulverslukker består af pulver, der kan slukke en brand med et kemisk stof, som vil angribe branden. Det kemiske pulver, vil ved aktivering ligge sig, som en hinde over det der brænder. Dette er med til at forhindre at produktet tænder sig selv igen, når det eksponeres for ilt.

Hvorfor bruge en pulverslukker?

Udover at have en førstehjælpskasse tilgængelig i huset og på dit arbejde er det også en god ide at have en pulverslukker ved hånden. En brand kan nemlig opstå mange forskellige steder, som du ikke havde forudset. Det kan gå stærkt ligeså snart en brand er startet. Nogle steder er mere disponible for brande end andre og en brand disse steder kan få fatale konsekvenser. Derfor er det godt at have en pulverslukker, som er let tilgængelig hele tiden. Der findes dog forskellige størrelser af brandslukkere og derfor er det vigtigt at du finder en, som matcher til præcis den størrelse, som det skal anvendes på. Er det eksempelvis et stort industri køkken skal brandslukkeren være større end på et kontor med elektrisk udstyr. Nogle mærker tilbyder hele 5 års garanti. Bruger du din brandslukker inden 5 år er gået, vil de derfor sende dig en ny.

Hvad er et brandtæppe?

Et brandtæppe er et tæppe, der er designet til at kunne holde branden inde ved at kvæle ilten og stoppe branden. Er der gået ild i tøjet på nogle, kan du slukke den ved at indhylde dem i et brandtæppe. Du kan også beskytte dig selv mod en brand ved at tage et brandtæppe på. Tæppet er tæt vævet af materialer, der kvæler ilden og vil beskytte dig mod de varme temperaturer.