Ugens tip; ud og fisk!

Ugens tip er sommerens helt store dille, nemlig fiskeri. At tage ud og fiske er for mange nok lig med gamle mænd, i små joller med bløde hatte, men fiskeri er meget mere og er kommet for at blive. Så lad dig ikke skræmme af waders, blink eller dyrt fiskeudstyr for fisketuren er tilbage og alle kan være med.  

Kan fisketure være præcist hvad du mangler?

Fiskeriet har fået sit islæt i kølvandet på den store fra jord til bord trend der huserede vidt omkring for nogle år siden, kombineret med en klima-venlig tone og at flere og flere forsøger at skære ned på kødforbruget, har det bragt fisketuren tilbage som en favorit i blandt mange.

Hos Ugens tip er årsagen til hvorfor vi elsker at fiske meget forskellig, nogle er hoppet med på trenden for nyligt for første gang, imens andre har nydt stilheden og roen i mange år.

Tilsammen er vi dog alle enige om at hvis man er så heldig at tilbringe en del af sommeren i Danmark der har den korteste afstand til kyster end noget andet sted i verden, og samtidigt pt er beriget med fantastisk vejr, er fiskeri absolut en aktivitet der fortjener en anbefaling. Hvis sommeren i år, slægter sommeren 2018 på, ved at vare i flere måneder, er aktiviteter der til tider kan afløse de højt elskede udendørsspil, og “ligge og dasen” absolut velkommen.

Tip til fiskeudstyr

Vi hos Ugens tip har derfor gjort det til vores mission at tjekke fiskeri-verdenen online for at sikre du kan mest muligt ud af vores tip, og en ting står soleklart efter vores research:

Alle kan fiske, og man kan fiske på nærmeste utallige måder, utallige steder.
Uanset hvilken skabelon du vælger, kræver det at fiske noget udstyr, og her mener vi som minimum noget at fange dem med. Derfor er første beslutning du skal overveje, “hvad du vil fiske” og “hvordan du vil fiske”, skal det eksempelvis være med net, eller med stang?

Fiskestænger og andet fiskeudstyr findes i et utal af prisniveauer, dog har vi erfaret at du som regel finder det billigste online, vi kan eksemplevis anbefale fiskegrej.dk der har stortset alt hvad du skal bruge for at komme i gang, til en fordelagtig pris.

Husk tilladelserne

Når du først har fundet ud af hvordan du vil fiske, kan du begynde at undersøge hvor du vil fiske. Overalt i Danmark findes et utal af forskellige fiskeområder, hvad end du vil være social, have ro, vil ud i det lave vand, stå på en idyllisk mole, eller have et børnevenligt område. Vi anbefaler at søge online på fiskeområder nær dig, eller undersøg det nærmeste turistkontor for endnu flere tips for at finde det helt rigtige sted for dig.

Tilladelser er ikke noget man ofte tænker på i forbindelse med fiskeri, og det kan ødelægge hyggen en kende, men endnu værre er det dog at begynde en fiske-karriere med en bøde fra fiskerikontrollen. Husk derfor at når du skal fiske og er i mellem 18-65 år skal du i Danmark have et fisketegn, fisker du i en sø skal du ofte også have tilladelse til dette, hvilket som regel sælges i butikker tæt ved søen eller online. Dog gælder disse regler som regel ikke ved diverse “put and take” søer.

Fiskeri er lig med afslapning

Hvis du lige nu sidder med tungen lige i munden for at notere samtlige af de ting du skal huske for at skulle begynde med fiskeriet, så husk at selvom det syner af meget, er det kun lektier der er nødvendig første gang. Efterfølgende kan du til gengæld fange et afbræk i hverdagen fyldt med ren ro ude i den friske natur, og kan samtidig kan være heldig at fange den mad der senere kan ryge på grillen sammen med hele familien.

Klimavenlig, velvære, jagt og udstyr der til slut ender med mad på grillen, kan kun være opskriften på et fantastisk tip. derfor er “ugens tip; tag ud og fisk!