Sådan vælger du en gamer PC

Ugens tip handler i denne uge om en nem og overskuelig måde at vurdere en gamer pc. I takt med at e-sport vinder frem er interessen for gamming og gamer pcér steget hos de unge, og nok endnu vigtigere er forældrenes forståelse samt interesse i at at proppe penge i de unge og deres maskiner steget mere markant. 
Derfor har vi i denne uge en guide der gør det nemt for dig der står overfor et nyt køb af en en gamer pc, enten til dig selv eller andre. 

Én for alle

Computere er som mennesker ekstremt forskellige,deres egenskaber, design, styrker, svagheder og prisen på dem varierer og derfor kan det være enormt svært at navigere i. 

Men du skal ikke være urolig, der findes også en maskine der passer til dit behov, også selvom økonomien ikke er til de helt tunge maskiner. Grundlæggende indeholder computere de samme ting, de kan være af forskellig kvalitet og producenter, men hvad der i dem er nogenlunde det samme. 

Vi vil derfor hjælpe dig på vej ved at anskueliggøre hvad du skal kigge på, hvad de forskellige elementer gør og hedder, så du er klædt ordentligt på når du skal ud og møde skarpe sælgere med gode tilbud. 

Computere 101

Alle computere består af en række elementer, der er afgørende for hvordan din oplevelse er når du bruger den, hvor lang tid den holder og om den vil fungere i din hverdag nu og i lang tid fremover. 

De ting vi anbefaler du kigger på er: 

  • Harddisk
  • RAM
  • Processor
  • Størrelse
  • Design 

Computere indeholder naturligvis flere ting, samt kan laves af forskellige materialer, men for at dette ikke skal blive for nørdet eller omstændigt, vil vi anbefale du først og fremmest ligger dit fokus på de ovennævnte ting. 

Harddisken

Harddisken er kort og godt hvor meget hukommelse din computer har, det er det du kender fra din telefon og det de fleste af os spørger ind til, det er en vigtig faktor hvis du ofte gemmer billeder, film eller lignende på din computer. 

Der findes to slags, den lidt ældre HDD og den nyere SDD, SDD loader hurtigere og derved vil computeren kunne tænde hurtigere desuden larmer den lidt mindre. SDD er dog også dyrere end HDD, men til en gamer PC bør du klart vælge en maskine med SDD harddisk. 

Ram

Ram er den størrelse din computer har, ikke fysisk, men hvor meget kapacitet den har til at gøre hvad du beder dem om. Dvs: en computer med mange ram vil kunne køre flere programmer samtidigt samt loade større programmer langt nemmere og hurtigere. Det er ideelt hvis du eksempelvis gerne vil have andre programmer åbne samtidigt med at du spiller. Du bør til en gamer pc kigge efter en computer med mere end 8 ram.

Processor

Processoren er hjernen i computeren, den udfører alle beregningerne og styrer også en stor del af den data der sendes rundt i systemet. Til en gamer pc vil vi anbefale at du kigger efter en med en i5-i7 eller A10 processor. 

Størrelse

Størrelsen er afgørende for hvordan du vil sidde når du gamer, og hvor meget plads du kan (må) bruge på dit setup.  

Skærm; En stor skærm vil nærmest altid være at foretrække, du skal dog huske hvis der ikke er meget plads hvor du sidder kan en stor skærm faktisk være problematisk i forhold til om du behøver have lidt afstand til skærmen for at få alle detaljer med. 

Design

Design er en individuel præference og derfor ikke noget der kan måles eller vurderes på denne måde, dog skal du være opmærksom på at hvis du er en af dem der godt kan lide at dit gear matcher i farven, kan det være her du besluttet hvilke farver du senere hen er låst fast til. Visse farver såsom blå & gul kan være dyrere pga udbud i tilbehør. 

Derudover så brug din sunde fornuft og husk at computere er som biler, de ikke holder evigt, men kan give rig lykke imens man har dem. -Specielt hvis man vælger med hjertet, derfor er ugens tip begynd at game!