Derfor skal du have en elevationseng

Det skal du vide om elevationsenge

Når du skal finde den bedste seng til dig, kan det være svært at beslutte sig. Der findes mange forskellige modeller, størrelser og farver. Men en af de mere eksklusive modeller er en elevationseng. Disse er fleksible og kan indstilles til præcis den position, som du ønsker. Du kan derfor selv bestemme om du vil lige højt med dit hoved eller dine ben. Sover du med benene højt, vil du få øget blodcirkulation i benene. Anskaffer du dig en elevationseng vil du kunne se TV med den bedste komfort. Du vil selv kunne styre, hvor højt op du vil sidde og om du skal have dine fødder op også.

elevationsseng Sejsdyner

Fordele ved elevationsenge

Læser du ofte bøger inden du skal sove, kan det også være en fordel med en elevationseng, så kan få den rigtige støtte og komfort til din ryg, når du skal læse. Uanset, hvilken type elevationseng du anskaffer dig, vil det være en god ide at få en topmadras, der matcher din seng. På den måde kan du forlænge levetiden på dem og skåne dem for pletter og snavs. Derudover giver de en ekstra komfort til madrassen i elevationsengen. Har du en seng, som kan rejse hovedenden i forskellige stillinger, vil det være smart at anskaffe en topmadras, der er H-formet, så begge madrasser kan rejses uafhængigt af hinanden.

splittopmadras

Topmadrasser til elevationsenge

Når du skal vælge en topmadras, er der mange forskellige kvaliteter, du skal vælge imellem. Du skal kunne få støtte alle de rigtige steder. En af de ting, som er vigtige at afgøre er, hvilken position, du sover bedst i. Er det eksempelvis på siden, bør du finde en madras, som støtter op om din nakke og svang. Derudover skal den kunne give den rigtige support til de steder, hvor du er tungest, som f.eks. dine hofter og skuldre, så du ikke synker for langt ned i madrassen.  Du vil på denne måde kunne opnå den bedste komfort og støtte.

Splittede topmadrasser

Når du har fundet frem til den rigtige type kerne i din topmadras, skal du tænke på om den kan elevere i begge ender eller kun den ene. Vil du eksempelvis gerne læse bog imens din partner gerne vil sove, så kan du med fordel anskaffe dig en splittet topmadras i begge ender. I kan på den måde få to separate senge i én seng. For at opnå denne suveræne egenskab, er der mange som anvender to separate boxmadrasser ved siden af hinanden med én topmadras oven på, som kan splittes til den rette position.